Vi åkte från fint väder i Queenstown och anlände i Kaikoura vid lunchtiden nästa dag. Där blåste de och var kallt. Vi skulle simma med delfiner dagen efter, vi var grymt sega men ville ändå göra något av denna söndag. Vi begav oss till I-site, dit vi alltid går då vi kommer till en ny stad för att få information och tips på vad vi borde göra. Kvinnan i disken var inte hjälpsamm på den fronet " ja de finns ju inte så mycket att göra här..." tillslut fanns de ändå en sevärd fin promenad som skulle ta ca 3 timmar. Vi tog på oss kläder och begav oss iväg. Saltlukten från havet och av tången luktade minst sagt gott. När man vant sig kunde man börja njuta och se sig omkring. Det blev en safari/ samla fina snäckor tur. Jobbigt att man redan har en full backpackerryggsäck och inte kan ta med sig allt fint. 
 
Vi fick se en massa lata sälar, kor i branta backar, tusen fåglar i olika arter och de svarta lammet. Man kunde i bra väder ibland se valar och Nya Zeelands nordö. Tyvärr var vår sikt dålig så nordön får vi se då vi anländer imorgon. Med sex dagar kvar av våran Nya Zeelands vistelse får vi göra nordön i snabba ryck. Sen kommer vi lämna vår roadtrip och i fortsättningen åka buss, bo på hostel och de ska bli skönt. / Maja 
 
 
 

1 kommentarer

Mainy Englén Wahlquist

03 Feb 2014 09:31

Ni gör det här beundransvärt bra.
Ett par killar från Orust ,Göteborg, berättade om sin 200 mils vandring i Australien i radio häromdagen och dom hade inte så mycket till övers för dom backpackers som såg det från bilrutan, men dom hade ju inte träffat er!!
Men var och en måste ju få göra det på sitt sätt. Killarna hade dessutom cyklat genom USA så dom är värda en ros också men ni får ett helt fång av mig.
Lycka till i fortsättningen.
Mainy

Kommentera

Publiceras ej